Terugblikken op 2015 met Rebecca

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Terugblikken op 2015 met Rebecca

Het jaar 2015 was er eentje met fantastische hoogtepunten en schandalige dieptepunten. De redactie van Pixel Vault beantwoordt een aantal vragen over het afgelopen gamejaar, waarmee we reflecteren op wat er allemaal gebeurd is in de game-industrie. Hiermee willen we jullie wat inzicht bieden in wat er in de grijze massa’s van de dame en heren omgaat. Vandaag neemt Rebecca haar jaar met jullie door.

Voor een ieder die jou nog niet kent, stel jezelf eens eventjes netjes voor..

Ik ben Rebecca, ook wel beter bekend als ‘Wrecca’, aangezien ik door mijn klunzigheid mezelf en de meeste spullen kapot kan maken. Ik zorg ervoor dat alle informatie rondom een game op één en dezelfde pagina terecht komt. Daarnaast tik ik ook nog wel eens wat nieuws en doe op zijn tijd een review. Ik ben de, door mijzelf benoemde, grootste Nintendo fan en zou het liefst dan ook geen slecht woord over ze horen, hoewel ze er soms wel heel hard om vragen.

Het jaar 2015 zit er alweer bijna op. Hoe kijk jij terug op dit jaar?

Ik kijk heel erg dubbel terug op afgelopen jaar. Er zijn namelijk heel veel toffe games uitgekomen die er voor hebben gezorgd dat het op het gebied van gamen toch weer een mooi jaar was. Daartegenover staat Nintendo. Het Japanse bedrijf is afgelopen jaar echt achter gebleven op het gebied van nieuwe games en hoewel er veel mooie beloftes zijn gemaakt voor 2016 blijft het altijd de vraag of die beloftes ook waar gemaakt gaan worden.

Volgens de grote drie moest 2015 hét jaar van de nieuwe generatie worden. Heb jij hem zo ook ervaren?

Ik merk dat vooral Microsoft met Xbox One een heel goede inhaalslag heeft gemaakt dit jaar. Door de diverse exclusives die er voor uitkwamen in combinatie met de aankondiging dat het mogelijk is om ook Xbox 360 games op je Xbox One te kunnen spelen (al geldt dat niet voor alle titels) hebben ervoor gezorgd dat ik op dit moment heel anders tegen de Xbox One aankijk. Daarnaast merk ik dat Nintendo hier echt in achter is gebleven, door alle geruchten rondom de NX lijkt het erop dat zij de Wii U hebben opgegeven. Iets wat ik behoorlijk jammer vind, voornamelijk vanwege de smak geld die ik ervoor neer heb gelegd.

Xbox-One

Eind 2014 lagen de Xbox One en de PlayStation 4 mijlenver uit elkaar. Vind jij dat die verhoudingen zijn bijgetrokken?

Ja ik denk dat de diverse aankondigingen van Microsoft op de E3 ervoor gezorgd hebben dat de Xbox One weer aardig aan het inlopen is op de PlayStation 4. Met name door de aankondiging dat zij aan backwards compatibility gaan doen. Ik ben altijd meer een PlayStation fan geweest en hierdoor heb ik veel goede titels gemist die Microsoft eerder heeft geboden. De backwards compatibility is voor mij een goede reden om de Xbox ditmaal toch een kans te geven.

Wat was voor jou het absolute hoogtepunt qua games van 2015?

Nou ik moet zeggen dat mijn hoogtepunt van games toch wel begon vanaf het moment dat ik in juni bij Pixel Vault mocht komen werken. Ik ben altijd een gamer geweest, maar sinds ik hier werk heb ik de mogelijkheid gekregen om games van een andere kant te bekijken wat er toch wel voor heeft gezorgd dat ik nog meer verliefd ben geworden op het gaming wereldje. Daarnaast was gamescom toch ook wel het meest grote op games gerichte evenement waar ik ooit geweest ben. Het was nog groter, drukker en bood meer dan ik van tevoren in had kunnen schatten en het was in één woord geweldig.

Wat was daarentegen het absolute dieptepunt?

Call of Duty: Black Ops III. Begrijp me niet verkeerd, het is absoluut geen slechte game. Ik ben eigenlijk altijd wel het type geweest dat in het najaar flink verslaafd raakte aan de nieuwste telg van de serie en daar ook heel wat uurtjes instopte. Toch merk ik dat Black Ops III me veel minder trekt dan de eerdere delen in de serie, al kan ik niet precies mijn vinger leggen op het probleem wat ik er mee heb. Misschien is het gewoon even wennen, de andere manier van spelen, de nieuwe levels, noem maar op. Toch had ik van mezelf meer enthousiasme rondom de titel verwacht, iets dat tot nu toe nog een beetje uit is gebleven.

Black_Ops_3_Stronghold_Broken_Arrow_WM

Hoe ziet er voor jou de top 3 van het jaar 2015 uit?

Ik vind het ontzettend moeilijk om een top 3 te kiezen, aangezien ik volgens mij makkelijk een top 20 zou kunnen maken met bijvoorbeeld games als Assassin’s Creed Syndicate en Destiny: The Taken King. Maar als er dan drie uit moeten springen zijn dat deze:
1. Until Dawn
2. Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D
3. Tearaway Unfolded

Als jij een game zou mogen kiezen, welke verdient dan volgens jou de stempel Game van het Jaar?

Nou, als ik even hierboven kijk geloof ik dat dit Until Dawn moet worden.

Kun je in het kort uitleggen waarom je juist uit alle toffe titels die 2015 rijk is juist die game hebt gekozen?

Until Dawn was het voor mijn gevoel helemaal. Destijds had ik Heavy Rain nog niet gespeeld dus was het voor mij voor het eerst dat ik in aanraking kwam met een interactief drama. Ik heb het gespeeld met iemand naast me die hem al gespeeld had en andere keuzes heeft gemaakt dan dat ik deed en zo viel het me op dat echt elk nihil dingetje invloed heeft op het verhaal. Ik vond dit geweldig en dit zorgde ervoor dat ik hem het liefst meteen nog een keer wilde uitspelen. Daarnaast speelt de game door middel van vragen in op wat jij eng vind, en hoewel ik echt een enorme schijterd ben speel ik toch wel heel graag horror-games en deze titel hield me de gehele tijd op het puntje van de stoel.

UntilDawn_02

Vooruitkijkend op 2016, waar kijk je momenteel het meeste naar uit?

Hoewel de rest van de redactie me hier waarschijnlijk om uit gaat lachen, kijk ik het meest uit naar The Legend of Zelda voor Wii U. Ik blijf vertrouwen hebben in Nintendo en ik blijf keihard duimen dat die game toch echt van de zomer in de winkel ligt.

Verwacht je dat 2016 voor de gamers een beter jaar gaat worden of juist niet?

Ondanks dat er enorm mooie titels aan zitten te komen denk ik dat komend jaar toch vooral het jaar wordt van de nostalgie. Dit omdat Microsoft nog steeds bezig is om diverse Xbox 360 titels uit te brengen voor op de Xbox One en laatst kwam ook al het nieuws naar buiten dat Sony bezig is met het emuleren van PlayStation 2 titels op de PlayStation 4. Daarnaast denk ik dat vooral VR een hele grote rol gaat spelen, iets wat, mits je het kunt betalen, natuurlijk enorm veelbelovend is.

Heb je nog een mooie anekdote om je interview mee af te sluiten?

‘Use the Force’! Afgezaagd, dat zeer zeker, maar ik heb de mogelijkheid om dingen te slopen door ernaar te kijken dus zeer gepast.