Terraria: Otherworld wordt niet meer ontwikkeld

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Terraria: Otherworld wordt niet meer ontwikkeld

Re-Logic kennen we natuurlijk van de grote sandboxgame Terraria, waar we kunnen graven, bouwen, maken en de magische werelden ontdekken. In 2015 kondigde Re-Logic Terraria: Otherworld aan, die dezelfde fundering als Terraria ging gebruiken, maar het allemaal iets gekker ging maken. Vandaag leren we dat deze game niet meer komt.

In een blogpost op het forum van Terraria heeft ontwikkelaar Re-Logic slecht nieuws dat ze moeten overdragen. De in 2015 aangekondigde game Terraria: Otherworld wordt drie jaar in het ontwikkelingsproces geannuleerd. Hoewel Re-Logic bekend staat om haar motto: ‘Het is af, wanneer het af is”, vonden ze nu zelf dat de ontwikkeling van Terraria: Otherworld te ver achter lag op schema.

“Progress has absolutely been made during that time – but unfortunately, a very thorough status review of the game versus its intended design showed both the Re-Logic and 505/Pipeworks teams that things were quite a bit further away from the finish line than we had imagined.”

Om deze reden heeft de ontwikkelaar besloten om de game te laten voor wat het is en verder te focussen op de ontwikkeling van Terraria 1.3.6. Daarnaast laten ze ook blijken dat de langzame ontwikkeling een gevolg is door het uitbesteden van cruciale stappen in de ontwikkeling. Re-Logic geeft aan in de toekomst deze taken binnenshuis aan te pakken. Ook erkennen ze dat de aankondiging van de Terraria: Otherworld is gebeurd terwijl de game nog in een te infantiele staat verkeerde. In te toekomst willen ze hier zorgvuldiger mee omgaan.

Tot slot geeft de ontwikkelaar aan dat hoewel Terraria: Otherworld nu permanent opzij gelegd wordt, de kennis en ideeën die ze vergaard hebben niet verloren gaan. Het lijkt hierdoor dat Re-Logic achter de schermen wellicht ideeën heeft voor een nieuw project, maar het zal dus nog even duren voor we leren wat deze zijn.