Terraria komt op 27 juni naar Nintendo Switch

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Terraria komt op 27 juni naar Nintendo Switch

Sinds 16 mei 2011 kunnen we aan de slag met Terraria voor pc. Later kwamen daar versies voor onder andere PlayStation 4, Xbox One, Android en iOS bij. Op 27 juni komt daar nog een versie voor de Nintendo Switch bij. Dat maakte ontwikkelaar en uitgever Re-Logic bekend via het forum van de titel. 

Voor de ontwikkeling van deze port op de Switch schakelde Re-Logic de hulp in van ontwikkelaar Pipeworks Studios. De ontwikkeling van deze port is nu ten einde en daarom verschijnt de titel op 27 juni voor het hybride platform. Spelers die graag een fysieke versie in handen hebben, moeten nog even wachten. Deze versie heeft wat meer tijd nodig.

Dat de game naar de Switch komt is niet toevallig. Dit jaar nog verschijnt er een nieuwe uitbreiding van deze titel. Het gaat hier om Journey’s End en die DLC zorgt voor onder andere 800 nieuwe gebruiksvoorwerpen.en extra vijanden. Een specifieke releasedatum voor deze DLC is er momenteel nog niet.

Eerder in 2018 had de ontwikkelaar wel slecht nieuws voor z’n gebruikers. Toen maakte het bekend dat Terraria: Otherworld te ver achter stond in de ontwikkeling en ze deze moesten staken. Dat de game succesvol is, ontdekten we een jaar eerder in 2017. Toen vierde Re-Logic nog feest omdat de titel maar liefst twintig miljoen keer over de toonbank ging.