Tencent wil games wereldwijd gaan verkopen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Tencent wil games wereldwijd gaan verkopen

Tencent is een naam die we steeds vaker horen en zien in de gamesindustrie, vooral nu de gamingmarkt in China steeds harder lijkt aan te trekken. Nu ziet het er naar uit dat de uitgever ook voet aan de grond wil krijgen in andere markten.

In een verslag van de South China Morning Post is te lezen dat Tencent druk werkt aan een speciale versie van het WeGame-platform voor Hong Kong. Dit platform is deels webshop, deels social media platform voor alle Tencent games. Daarmee wil de uitgever ook doelgroepen buiten de Chinese landsgrenzen bereiken, alsmede het succes van games in eigen land te herhalen. Dit zei een woordvoerder van Tencent:

The Hong Kong version of WeGame is now under development. This version will be available for overseas users, and we will use this platform to bring more Chinese games to the global market.

De aankondiging van de internationale versie van WeGame komt niet lang na de aankondiging dat Valve druk bezig is aan een Chinese versie van Steam. Dit doen ze samen met uitgever Perfect World om een speciale Chinese variant te maken die wel voldoet aan Chinese regelgeving.

Hoewel WeGame slechts een fractie van het aanbod van Steam heeft, hebben de Chinezen wel een grote troef op zak. De uitgever heeft namelijk aandelen in tal van grote ontwikkelaars en uitgevers: Epic Games, Activision, Blizzard, Ubisoft, Riot Games en meer. De kans is dus groot dat deze games ook op het WeGame-platform beschikbaar zullen komen.