Telt SEGA af naar Bayonetta-aankondiging?

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Telt SEGA af naar Bayonetta-aankondiging?

Wat leek te beginnen als 1 april-grap blijkt meer voeten in de aarde te hebben dan eerst werd gedacht. De 8-bit Bayonetta-game die SEGA afgelopen zaterdag uitbracht lijkt geheimen te bevatten die wijzen naar een mogelijke aankondiging.

Afgelopen zaterdag op 1 april verscheen een 8-bit versie van Bayonetta op Steam, welke nog altijd gratis te downloaden is. Nu lijkt het er op dat het om meer dan een 1 april-grap gaat: de afbeeldingen van de achievements blijven een geheim te bevatten. Wanneer je de plaatjes in de goede volgorde zet komt er namelijk een URL tevoorschijn: “sega.com/14111219”.

Op deze pagina is bovenstaande timer te vinden die aftelt naar aankomende dinsdag, 11 maart 2017. De getallen in de URL lijken een verwijzing te zijn naar de geboortedatum van Bayonetta: 19 december 1411. Daarnaast wordt er zowel in de Steam-achievements als op de website gebruik gemaakt van promotiemateriaal voor het origineel ui 2010.

Momenteel is het nog pure speculatie waar de aankondiging over zal gaan, maar de kans is aanwezig dat SEGA hier een remake van het origineel teased. Ook de kans dat er een bundel komt van de twee games kan niet uitgesloten worden; de sequel uit 2014 verscheen enkel op de Wii U.