Telltale Games sluit de deuren

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Telltale Games sluit de deuren

In de afgelopen jaren is de gamesontwikkelaar Telltale Games een vast gegeven geworden. Bekend van games zoals The Walking Dead en Tales of the Borderlands, leek het erop dat het voortbestaan van de studio gegarandeerd was. Dit lijkt echter anders in elkaar te zitten…

Het gaat blijkbaar al een tijd niet goed met Telltale Games. Dit wordt duidelijk na een reeks massa ontslagen binnen het bedrijf, gevolgd door een statement van de CEO, Pete Hawley, op Twitter. Gisteren werd haast vanuit het niets de meerderheid van de werknemers op straat gezet en nu bestaat het team nog maar uit 25 personen. In de tweet legt Pete Hawley uit dat het afgelopen jaar een bijzonder zwaar jaar is geweest voor Telltale Games. Volgens hem was de studio hard aan het werk om zichzelf terug op de goede baan te krijgen, maar nu is het geld helaas op en daarmee ook de tijd. Wat uiteindelijk voor de problemen heeft gezorgd is niet compleet duidelijk, maar er gaan geruchten dat de financiële problemen zijn ontstaan door een langdurige rechtszaak met de vorige CEO, Kevin Bruner. Deze werd in 2017 het bedrijf uit gezet.

Telltale Games had nog verschillende projecten lopen, zoals het laatste seizoen van The Walking Dead. Een anonieme bron heeft via USGamer laten weten dat het team dat werkte aan deze game, ook door de deur is gegaan. Hoewel episode 1 van de game al beschikbaar is, ziet het er naar uit dat het einde de studio nooit zal verlaten. Ditzelfde geldt voor het Stranger Things project en The Wolf Among Us 2. Volgens de anonieme bron werkt de studio nu alleen nog aan een Minecraft Story Mode in samenwerking met Netflix.