Telltale Games kondigt nieuwe seizoenen aan voor haar series

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Telltale Games kondigt nieuwe seizoenen aan voor haar series

Het lijkt een trend te worden deze zomer om drie games tegelijk aan te kondigen. Geen nieuwe IP’s van Telltale deze keer, maar wel nieuwe seizoenen van hun bestaande franchises. Eén hiervan was al heel lang toe aan een vervolg.

In een zomerupdate kondigt Telltale Games nieuwe seizoenen aan voor Batman, The Walking Dead en het langverwachte The Wolf Among Us 2. The Walking Dead heeft uiteraard al meerdere seizoenen met Clementine gehad en Batman maakte zijn debuut vorig jaar in de verhaal gedreven games van Telltale. Na de release van The Wolf Among Us in 2013 was het echter een hele tijd stil rondom die serie.

In Batman: The Enemy Within mag Bruce het opnemen tegen The Riddler. Zijn lugubere puzzels zijn een nachtmerrie voor elke inwoner van Gotham, maar natuurlijk perfect voor een Telltale game. Batman arriveert als eerste van de drie nieuwe seizoenen, op 8 augustus mogen we achter The Riddler aan.

The Walking Dead krijgt ook een vervolg en zelfs een einde! De komende episodes gaan het laatste stukje verhaal over Clementine uit de doeken doen. Volgend jaar krijgen we het laatste seizoen van Telltale’s bekendste serie. Wanneer dit precies zal zijn, weten we nog niet.

Tot slot is er dan die ene kogel door de spreekwoordelijke kerk met The Wolf Among Us. We krijgen weer dezelfde personages als in het eerste seizoen te zien, waaronder Bigby Wolf en Sneeuwwitje. Wel is er een hele nieuwe verhaallijn in The Wolf Among Us 2. Het is nog even wachten – alsof het niet al lang genoeg duurde – want deel twee komt pas in de tweede helft van 2018 onze kant op.