Telltale Games kondigt nieuwe Batman-serie aan

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Telltale Games kondigt nieuwe Batman-serie aan

Ontwikkelaar Telltale Games kondigde vannacht op de Game Awards 2015 aan, dat zij werken aan een nieuwe episodische game. Ditmaal met welbekende zwarte vleermuis Batman in de hoofdrol.

Telltale Games staat naast diverse andere titels bekend om hun games met episodische releases, waarbij een game in chapters is verdeeld en verspreid een release krijgt. Bekende voorbeelden hiervan zijn de ‘The Walking Dead‘-serie, ‘The Wolf Among Us’ en ‘Minecraft: Story Mode‘. Vannacht, tijdens de Game Awards 2015, lieten zij de bovenstaande video zien. Er is nog geen verdere informatie bekendgemaakt, maar de video laat ons een soort zwart-wit-stijltje zien en de graphics zijn vergelijkbaar met die van een stripboek, hoewel momenteel nog onduidelijk is hoe dit er in de daadwerkelijke game uit zal zien.

Duidelijk is al wel dat het een episodische game wordt en de release dus wordt verspreid over een aantal chapters in een momenteel onbekend tijdschema: rondom eventuele releasedata is nog niks gezegd. Telltale Games kennende zal meer informatie niet lang op zich laten wachten.