Telltale Games aangeklaagd door ex-werknemer

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Telltale Games aangeklaagd door ex-werknemer

Net voor afgelopen weekend kregen we slecht nieuws te horen over Telltale Games. De studio sloot namelijk de deuren en op dat moment zijn er meer dan tweehonderd werknemers direct op straat komen te staan zonder vergoeding. Eén van deze werknemers is het hier niet mee eens en onderneemt actie.

Eén van de 275 ontslagen werknemers van Telltale Games heeft de studio aangeklaagd. Volgens deze werknemer heeft de studio namelijk niet de wetten van de staat van Californië gevolgd. Afgelopen vrijdag heeft Telltale Games 275 werknemers op staande voet ontslagen. De werknemers in kwestie hebben hierover niet tijdig een aankondiging gekregen en ze krijgen ook geen ontslagvergoeding. Bij wet hadden deze werknemers minstens zestig dagen van tevoren een verwittiging moeten hebben ontvangen. Hier is dus geen sprake van geweest. In de wet staat ook dat wanneer deze zestig dagen niet zijn aangehouden, de werkgever de resterende dagen loon moet uitbetalen. Voor Telltale Games zou dit dus betekenen dat ze zestig dagen loon voor de 275 werknemers in één keer moeten ophoesten.

Na het nieuws van afgelopen vrijdag, bleek dat er wel meer niet pluis was bij Telltale Games. Er kwamen verhalen opdoemen over de beruchte crunch-times, waarin werknemers geforceerd en onbetaald overuren moesten draaien om deadlines te halen. Dit resulteerde in sommige gevallen tot werknemers die burn-outs ervoeren, waarna deze ontslagen werden.