Tegenlicht wijdt dit weekend een uitzending aan Horizon Zero Dawn

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Tegenlicht wijdt dit weekend een uitzending aan Horizon Zero Dawn

Het grote succes van Horizon Zero Dawn is geen enkele gamer wereldwijd ontgaan, maar ook de grotere Nederlandse media kunnen niet om dit Nederlandse succes heen. Eerder besteedde de NOS al een item aan de game van Guerrilla. Nu gaat ook de VPRO in het programma Tegenlicht stilstaan bij de game van eigen bodem.

De documentairemakers van Tegenlicht hadden tijdens de ontwikkeling van Horizon Zero Dawn al wel door dat dit niet zomaar een game was. Ze zijn bij Guerrilla gaan kijken, toen ze nog bezig waren met de laatste hand aan Aloy en de wereld waar zij in rondloopt te leggen. In de uitzending wordt stilgestaan bij de ontwikkeling van Horizon Zero Dawn en in het bijzonder de motion capture van het gezicht van Hannah Hoekstra. Zij stond model voor Aloy.

Tegenlicht is een programma van de VPRO dat wekelijks documentaires uitzendt over sociale, politieke en wetenschappelijke onderwerpen. Een aantal dagen na de uitzending is er altijd een meet-up. Ook voor de uitzending van All in the Game, waarvoor ze op bezoek zijn geweest bij Guerrilla, is er een bijeenkomst.

De aflevering van Tegenlicht wordt uigezonden op zondag 16 april op NPO 2. Mocht je naar de meet-up willen, dan kan dan op dinsdag 18 april in Amsterdam en enkele andere steden. Je kunt je opgeven via de website van Tegenlicht.