Teaser trailer van live-actionfilm The Lion King

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Teaser trailer van live-actionfilm The Lion King

Walt Disney Studios heeft de teaser trailer van de live-actionfilm van The Lion King gereleased. De film wordt geregisseerd door Jon Favreau, die ook live-actionfilm The Jungle Book (2016) heeft gemaakt.

De eerste beelden van de film werden vertoond op D23 Expo in 2017. D23 is een officiële fanclub voor Disney-fans en de Expo wordt ‘het ultieme Disney-fan event’ genoemd. De pers mocht na het zien van de beelden nog niets prijsgeven en de beelden bleven geheim tot vandaag.

In de trailer zie je onder andere de bekende scène op Pride Rock, waarbij de mandril Rafiki de welp Simba aan alle dieren laat zien. Jon Favreau laat in de trailer zien dat hij weet waar hij mee bezig is, want de beelden zien er geweldig uit. Daarnaast is het Favreau gelukt om een divers arsenaal aan stemacteurs bij elkaar te krijgen voor de film.

Donald Glover zal te horen zijn als de volwassen Simba. Beyoncé Knowles zal de stem van zijn geliefde Nala inspreken. Niemand minder dan Seth Rogan speelt Pumba en Billy Eichner speelt het stokstaartje Timon. Chiwetel Ejiofor speelt de gemene leeuw Scar. De meest indrukwekkende aanwinst is wel James Earl Jones als Mufasa. Jones was ook de stem van Mufasa in de animatiefilm uit 1994.

The Lion King zal vanaf juli 2019 te zien zijn in de bioscoop.