Teaser toont drie grote spelers in The Elder Scrolls Online: Morrowind

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Teaser toont drie grote spelers in The Elder Scrolls Online: Morrowind

Elke Morrowind-veteraan weet wie er de dienst uitmaken in de provincie van de Dark Elves: de drie grote huizen. Deze grote families hebben delen van de provincie in hun greep en als speler zorg je dan ook dat Hlaalu of Redoran de grootste wordt. Dat is in de aankomende uitbreiding van The Elder Scrolls Online ook het geval, al dan in een iets andere vorm.

In aanloop naar de release van The Elder Scrolls Online: Morrowind later dit jaar, laat Zenimax steeds kleine stukjes los over wat we kunnen verwachten in deze eerste grote uitbreiding. Uiteraard is bekend dat we naar de provincie der Dark Elves terugkeren. Inderdaad terugkeren, want dit is ook waar The Elder Scrolls III zich afspeelt. In deze nieuwe teaser worden de drie Houses waar je als speler mee te maken krijgt getoond.

Er zijn drie grote partijen die de dienst uit proberen te maken in Morrowind, waaronder het bekende House Hlaalu en House Redoran. Deze twee waren ook prominent aanwezig in de eerder genoemde single player-titel. Daar hoort dan eigenlijk House Telvanni bij, maar The Elder Scrolls Online speelt zich af in andere tijden dan TES III en daar liggen de verhoudingen iets anders. Het gilde der Assassijnen Morag Tong doet mee met het spel om de macht in de provincie en gezien de interessante quests die hun concurrenten van de Dark Brotherhood altijd met zich mee brachten, wordt de toevoeging van de Morag Tong waarschijnlijk ook enthousiast ontvangen.

De nieuwe uitbreiding voor The Elder Scrolls Online moet 6 juni uitkomen voor pc, Xbox One en PlayStation.