Teaser lijkt WW2-setting Battlefield 5 te bevestigen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Teaser lijkt WW2-setting Battlefield 5 te bevestigen

Aanstaande woensdag doet Electronic Arts Battlefield 5 officieel uit de doeken, maar niet voordat er nog het een en ander geteased wordt. Een nieuwe teaser lijkt de geruchten rondom de Tweede Wereldoorlog te bevestigen.

Al tijden werkt Electronic Arts toe naar de officiële onthulling van Battlefield 5 van aanstaande woensdag, met onder andere de onthulling dat presentator en komiek Trevor Noah de presentatie gaat verzorgen. Nu heeft de uitgever een nieuwe teaser gedeeld waarin heel kort een stukje gameplay te zien is.

In de beelden is te zien hoe een tegenstander de speler middels een takedown lijkt te wurgen, al duurt de clip slechts enkele seconden. Uit het beeld is op te maken dat het om een Tweede Wereldoorlog-setting zou gaan, gezien het IJzeren Kruis en de Union Jack. De rest van de UI lijkt redelijk uitgekleed te zijn, zoals we gewend zijn van de serie.

Woensdagavond presenteren EA en DICE het nieuwste deel in de Battlefield-serie, waarna deze waarschijnlijk dit najaar in de winkels ligt. Het lijkt erop dat Microsoft de exclusieve deal heeft voor extra content, vergelijkbaar met de deal die Call of Duty met Sony heeft.