Team Xbox richt zich op terugwinnen vertrouwen fans

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Team Xbox richt zich op terugwinnen vertrouwen fans

Zowel de Xbox One als de PlayStation 4 doen al een tijd goede zaken, maar het is algemeen bekend dat de PlayStation 4 het al sinds de release beter doet dan zijn directe concurrent. Hoofd Phil Spencer van Xbox maakt zich daar niet druk om en richt zich liever op het terugwinnen van het vertrouwen van de fans. Dat zei hij in een interview op het Geekwire Summit 2015.

Net als in veel andere interviews kreeg Phil Spencer van Microsoft de vraag of de Xbox One de PlayStation 4 ooit gaat verslaan in verkoopaantallen. Spencer legt uit dat hij zich niet bezighoudt met die vraag. Hij zegt dat zijn visie flink is veranderd, sinds hij 18 maanden geleden aantrad als hoofd van de Xbox-divisie.

Ik begon met het maken van opmerkingen als “wij willen winnen”. Maar ik realiseerde al snel dat je enkel controle hebt over datgene wat je kan controleren. Sony heeft een groot succes met de PlayStation 4 en dat hebben ze ook verdiend. Maar voor mij als leider van mijn team en als iemand die graag in contact staat met de Xbox-gemeenschap is het veel belangrijker me te richten op het product dat we hebben.

Volgens Spencer is het dan ook veel belangrijker geworden om aandacht te besteden aan het verbeteren van het eigen aanbod, in plaats van te kijken naar de concurrentie:

Het was een grote verandering voor mij in de afgelopen 18 maanden. Je hoort me steeds minder praten over de concurrentie. Mensen zullen zeggen “je bent aan het verliezen, dus natuurlijk zal je er minder over praten.” Misschien testen we die theorie nog een keer.

Maar zelfs als we winnen, hoop ik dat we in dezelfde baan blijven. Het gaat om de games die we hebben en hoe we onze klanten die de console kopen behandelen.

Het lijkt erop dat het momenteel minder gaat om de verkopen en meer om de kwaliteit die de gigant uit Redmond weet af te leveren. Microsoft moest een hoop goedmaken na de ongelukkige introductie van de console in 2013, de vertraging ervan in grote delen van de wereld en beloftes die niet waar konden worden gemaakt. Ondertussen weet Microsoft langzaam het vertrouwen terug te winnen met features als Backwards Compatibility en streaming naar Windows 10-apparaten.