Team Ninja werkt aan vervolg Ninja Gaiden

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Team Ninja werkt aan vervolg Ninja Gaiden

Hoewel Team Ninja momenteel werkt aan de Ninja Gaiden spin off Yaiba: Ninja Gaiden Z betekent dat niet dat de studio de oorspronkelijke serie zal negeren. Naast Yaiba is de studio tevens bezig met een nieuw deel in de Ninja Gaiden serie.

In een video discussie tussen de baas van Ninja Theory Yosuke Hayashi en Keiji Inafune vertelde Hayashi dat de spin off game er niet voor zorgt dat ze Ninja Gaiden vergeten.

“We zijn al bezig met een nieuwe Ninja Gaiden. Als de games gerechten zouden zijn, kan je de Ninja Gaiden games vergelijken met een grote maaltijd met veel vlees en is Yaiba: Ninja Gaiden Z het dessert. Iedere gang komt uit hetzelfde wereldje, maar gamers kunnen gaan genieten van verschillende gameplay mogelijkheden.”

Inafune wees Hayashi erop dat hij zojuist had verklapt dat er een nieuwe Ninja Gaiden aan komt, dus confirmeerde hij het.

“Dus ja, voor de mensen die wachten op een nieuwe Ninja Gaiden game: geen zorgen. Het komt eraan.”

Uit het gesprek was op te maken dat het project nog maar net in de beginfases zit, dus fans moeten nog lang geduld hebben. Wat wel verwacht wordt is dat het volgende deel in de serie exclusief zal zijn voor next-gen consoles. In de tussentijd is er dus Yaiba: Ninja Gaiden Z wat in het voorjaar van 2014 verschijnt voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360.