Take-Two Interactive legt merknaam Judas vast

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Take-Two Interactive legt merknaam Judas vast

Terwijl iedereen de hoop lijkt te vestigen op een nieuwe Red Dead Redemption lijkt Take-Two Interactive bezig te zijn met de nodige voorbereidingen voor een nieuw IP. Het concern heeft namelijk de merknaam Judas laten vastleggen bij de USPTO, de United States Patent and Trademark Office. Ook zou de domeinnaam Judas The Game al zijn gereserveerd.

Hoewel de voorbereidingen voor een nieuwe game dus worden getrokken door Take-Two, heeft het nog niet aangegeven welke van hun vele studio’s met het project aan de slag zal gaan. Ook is nog niet bekend wat voor game het zal worden. Tot op heden zullen we het moeten doen met de naam, wat wel ruimte biedt voor speculatie.

judas-USPTO

De kans is uiteraard groot dat de game in het teken van verraad staat, gezien de naam Judas inherent verbonden is met het zijn van een verrader. Dit is te danken aan Judas Iskariot, één van Christus’ twaalf discipelen die hem overleverde aan de Romeinen voor de prijs van dertig zilverstukken. Of Take-Two zo ver terug in de tijd gaat voor hun game of niet, dat is voorlopig nog even de vraag.

Het gerucht van een nieuwe IP is een vrij betrouwbare, gezien de topman bij Take-Two, Strauss Zelnick, eerder al liet weten dat de uitgever ‘meerdere onaangekondigde projecten’ in de pijpleiding heeft zitten, waar ook nieuwe IP bij zouden kunnen zitten. Wellicht weten we 18 mei meer, gezien Zelnick dan persoonlijk een gesprek met investeerders aan zal gaan.