Tachtig nieuwe Pokémon komen naar Pokémon GO

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Tachtig nieuwe Pokémon komen naar Pokémon GO

Niantic heeft onthuld dat Pokémon GO later deze week een grote update krijgt. De update bevat onder andere tachtig nieuwe Pokémon uit de Johto-regio. Daarnaast zitten er bij de update ook nieuwe features, waaronder nieuwe evoluties, items en toegevoegde accessoires voor je avatar.

Chikorita, Cyndaquil en Totodile zijn slechts enkele van de Pokémon die je straks in Pokémon GO kunt vangen. Ook komen Pokémon van beide geslachten eraan. Wanneer de update precies live gaat, heeft Niantic nog niet bekendgemaakt. De ontwikkelaar hint in ieder geval dat het later deze week uitkomt. We moeten dus nog even wachten voordat we Pokémon uit de Johto-regio kunnen vinden.

Met de update komen er ook nieuwe manieren om je Pokémon te laten evolueren. Pokémon uit de Kanto-regio kunnen bijvoorbeeld evolueren naar Pokémon uit de Johto-regio. Hiervoor heb je soms speciale voorwerpen nodig die je kunt vinden bij PokéStops. Ook gevechten vinden iets anders plaats dan gewoonlijk. Naast het feit dat de Pokémon die je tegenkomt zich anders zullen gedragen, kun je straks makkelijker je berries en Poké Balls vanuit dit scherm selecteren.

Andere toevoegingen zijn nieuwe soorten berries en nieuwe kleding voor je avatar. Straks kun je twee nieuwe berries gebruiken die je helpen bij het jagen op wilde Pokémon. Nanab-berries zorgen er bijvoorbeeld voor dat de Pokémon in kwestie zich langzamer beweegt. Met Pinap-berries krijg je bij de volgende vangst meer prijzen als het je lukt om de Pokémon te vangen.

Niantic is je avatar natuurlijk ook niet vergeten. Zo brengt de update nieuwe petten, broeken en shirts waarmee je jouw personage kunt aankleden. Hiermee zorg je ervoor dat je altijd in stijl op jacht naar nieuwe Pokémon gaat.