System Shock krijgt Enhanced Edition

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
System Shock krijgt Enhanced Edition

Het gebeurt regelmatig dat recente games een re-release krijgen met leuke extra’s, maar voor een game zo oud als System Shock gebeurt dat maar zelden. 21 jaar na de oorspronkelijke release heeft System Shock een Enchanced Edition gekregen.

Night Dive Studios is een bedrijf dat zich volledig richt op het behouden en re-releasen van oude games. Een tijdje geleden werd aangekondigd dat ze zowel Turok 1 als Turok 2: Seeds of Evil op gingen poetsen en opnieuw uit gingen brengen. Ondertussen heeft Night Dive Studios ook gewerkt aan een Enhanced Edition van het bejubelde System Shock uit 1994.

Niet alleen is System Shock werkzaam op huidige hardware, het geniet ook van een paar nieuwe features. Waar het originele System Shock een maximum resolutie had van 640×480, hebben spelers nu de optie om de game ook in een wat comfortabeler 1024×768 te draaien. Daarnaast heeft de game een meer intuïtieve inventory en item management, kunnen de controls aangepast worden en zijn er bugs verwijderd.

System Shock: Enchanced Edition is vanaf vandaag verkrijgbaar op GOG.com en zal tot en met 29 september te koop zijn voor een speciale prijs.

In 1994 wist System Shock een flink aantal potten te breken. Het was één van de eerste FPS-games met RPG elementen en een diep, complex verhaal. Ken Levine, die later zijn stempel op de industrie zou drukken met de release van BioShock, werkte destijds ook al aan System Shock. System Shock kreeg in 1999 een vervolg in de vorm van System Shock 2, dat gezien wordt als één van de beste games aller tijden.