Systeemeisen Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes voor PC onthuld

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Systeemeisen Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes voor PC onthuld

Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes, de proloog van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, is inmiddels al een hele tijd verkrijgbaar op de consoles. Over enkele weken is het eindelijk aan de PC-gamers om de game te checken. Konami heeft daarom besloten om de systeemeisen voor de PC-versie te onthullen.

De inmiddels befaamde open wereld actie-stealth game vereist een PC die een minimum van 4 GB aan werkgeheugen heeft, een Core i5 SandyBridge 4Core 2.7 GHz processor of vergelijkbaar heeft en minstens op een 64-bits versie van Windows Vista draait. Ook dient DirectX 11 of hoger geïnstalleerd te zijn en is een GeForce GTX 650 of vergelijkbaar vereist.

Om de game echt stabiel te laten draaien raadt Konami overigens wel aan om over 8 GB aan werkgeheugen te beschikken. Ook zou een GeForce GTX 760 of vergelijkbaar aanbevolen worden.

Aan een PC-versie van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain wordt overigens ook hard gewerkt. De systeemeisen van deze game, net als de releasedatum, zijn helaas nog niet bekend. Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain zal volgend jaar ook op de PlayStation 4 en de Xbox One verschijnen.