Sylvio komt 13 januari naar de next-gen consoles

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Sylvio komt 13 januari naar de next-gen consoles

Ontwikkelaar Stroboskop heeft bekendgemaakt dat horrorgame Sylvio een speelbare consoleversie gaat krijgen. De game was voorheen alleen te krijgen via Steam. Lang hoeven we niet te wachten, want de game komt al op 13 januari uit voor de PlayStation 4 en Xbox One.

In Sylvio ben je een paranormale onderzoeker die via Electronic Voice Phenomenon geesten probeert op te sporen. Met je handige opnamerecorder analyseer je de stemmen van geesten die weer geheime boodschappen aan je kunnen doorgeven. Als je eenmaal een stem hebt gevonden, kun je deze versneld of vertraagd afspelen, achteruit spoelen of op andere manieren analyseren. Bij elke opname hoor je een fluisterstem die je naar een plek of object leidt. Op deze manier weet de speler wat er moet gebeuren. Dit alles neemt plaats in een verlaten pretpark gedurende, hoe kan het ook anders, de nachtelijke uren.

De recensies waren in 2015 positief. Velen noemden het een creatieve en unieke first-person horrorgame. Het werd vooral geprezen voor het gebruik van de geluidsrecorder. Ontwikkelaar Stroboskop gaat nu twee jaar na dato dus een consoleversie uitbrengen die op 13 januari in de winkels ligt.