SXSW gamingdiscussies geannuleerd na bedreigingen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
SXSW gamingdiscussies geannuleerd na bedreigingen

Twee gaming-gerelateerde paneldiscussies die gepland stonden voor het Amerikaanse evenement/festival SXSW (South by Southwest) zijn geannuleerd. De organisatoren van het evenement zijn meerdere keren met geweld bedreigd.

De twee discussiepanels in kwestie zijn ‘SavePoint: A Discussion on the Gaming Community’ en ‘Level Up: Overcoming Harassment in Games’. Eigenlijk dus best ironisch, gezien beide discussies zouden gaan over agressie in de gaming community. Ze zullen uiteindelijk niet doorgaan, omdat de organisator van SXSW meerdere mailtjes heeft gekregen van boze mensen. Die mensen dreigden de boel kort en klein te slaan als de discussiepanels niet geannuleerd zouden worden. Interactive director Hugh Forrest van SXSW had het volgende te zeggen:

“We hoopten dat deze twee discussies zouden leiden tot een interessante wisseling van ideeën over een belangrijk onderwerp. Maar in de zeven dagen na de aankondiging van deze panels heeft SXSW meerdere bedreigingen gekregen. Het hele idee achter SXSW is dat we discussies aan kunnen gaan die netjes en respectvol blijven. Als mensen het niet eens of oneens kunnen zijn, nieuwe manieren van denken niet accepteren en gaan dreigen, stort alles in elkaar.”

Dat er veel mensen teleurgesteld zijn vanwege het annuleren van deze panels staat buiten kijf. Niet iedereen wilde iemand anders te lijf gaan; veel mensen keken ernaar uit om over deze onderwerpen te discussiëren. Nu zijn ook die mensen boos en lijken ze dit te richten op de organisatie van SXSW.

“Ga niet direct op de boze tour en probeer rustig te blijven. Door kwaad te worden ga je ongetwijfeld dingen doen en zeggen waar je later spijt van zal krijgen. Laten we netjes blijven en SXSW’s email niet volspammen met fuck you-emails.”

SXSW is een evenement dat al bijna dertig jaar lang jaarlijks wordt georganiseerd in het voorjaar in Austin, Texas. Wat in eerste instantie begon als een muziekevenement is door de jaren heen uitgegroeid tot een groot evenement dat alle vormen van media en entertainment omvat.