Switch VR nu (soort van) beschikbaar

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Switch VR nu (soort van) beschikbaar

Dat Nintendo bezig zou zijn met virtual reality wisten we al, maar dat de functie al beschikbaar was op de Switch wisten ze zelf nog niet. Een YouTuber heeft daar echter verandering in gebracht, al gaat het nog niet van zelf.

Eerder in 2017 maakte Nintendo directeur Tatsumi Kimishima bekend dat het bedrijf de toepassing van virtual reality voor de Switch aan het onderzoeken was. Nu blijkt dat de applicatie van VR al mogelijk is, tenminste met een aantal omleidingen.

YouTuber Nintendrew heeft het voor elkaar gekregen in een paar ingenieuze stappen. Eerst heeft hij de handheld console geplaatst in een Durovis Dive 7. Dit is een VR headset die gemaakt is voor het ondersteunen van tablets, dus past een Switch hier perfect in. Daarna gebruikt hij een onbedoelde functie van de console om via de interne webbrowser naar een YouTube video te gaan.

Deze YouTube video is een bewerkte opname van Ocarina of Time, gespeeld op een 3DS. De video is zo bewerkt dat het eruitziet als een 3D weergave, wanneer dit bekeken wordt via de VR headset. Volgens Nintendrew ziet het er erg gaaf uit, met als enige minpunt dat de zichtbare resolutie erg laag is en de grafische kwaliteit dus wat tegen valt.

Wie geïntrigeerd is door dit concept kan het zelf proberen. De uitleg wordt namelijk keurig beschreven in Nintendrew’s video.