Switch-versie van Mr. Shifty heeft last van framedrops

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Switch-versie van Mr. Shifty heeft last van framedrops

De vlotte actiegame Mr. Shifty heeft op de Nintendo Switch veel last van framedrops, zo is de afgelopen dagen gebleken. De eerste reacties van de studio laten echter zien hoe je feedback op dit soort problemen vooral niet moet aanpakken.

In Mr. Shifty speel je als Mr. Shifty, een bankovervaller met de bijzondere kracht om zich door muren heen te teleporteren. Het resultaat is een vlotte actiegame, mits de console het allemaal trekt. Iets wat bij de Nintendo Switch-versie van de game momenteel voor problemen zorgt. De game heeft namelijk flink te lijden onder verschillende framerate-problemen.

Toen er feedback kwam richting de indiestudio achter de game, genaamd Team Shifty, werd deze allesbehalve positief ontvangen. In een vraag of er verbeteringen kwamen aan de framerate, kwam het volgende antwoord:

https://twitter.com/teamshiftygames/status/851937597630717954

Buiten het feit dat Zelda een open wereldgame is, wees de Twitter-gebruiker er ook nog even op dat de framerate-problemen in deze game wel flink verbeterd zijn. Volgens Team Shifty is dat vooral te danken aan dat het team maar uit een paar mensen bestaat en dat het de keuze was tussen het ontslaan van mensen of de framedrop-problemen, waarbij ze voor het laatste kozen.

Het was echter deze tweet die bij veel Nintendo Switch-fans het verkeerde keelgat inschoot:

https://twitter.com/teamshiftygames/status/851939541430657024

Ondertussen heeft de CEO van uitgeverij Tiny Build, Alex Nichiporchik, helderheid gegeven op Reddit. Hij geeft aan dat zowel TinyBuild als Team Shifty druk aan het kijken zijn naar oplossingen. Volgens hem is het vooral te wijten aan het feit dat de game is ontwikkeld “op een compleet nieuw platform, met nieuwe ontwikkeltools en een 3rd party engine” en dat dit voor problemen zorgt. Ook biedt hij zijn verontschuldigingen aan voor de reacties vanuit Team Shifty, die niet waren zoals ze zouden moeten zijn.