Switch-versie Hellblade: Senua’s Sacrifice heeft releasedatum

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Switch-versie Hellblade: Senua’s Sacrifice heeft releasedatum

Tijdens de Nintendo Direct die in februari plaatsvond, kregen we een hoop informatie over nieuwe games voor de Nintendo Switch. Een daarvan was Hellblade: Senua’s Sacrifice die ergens in de lente van 2019 moest verschijnen. Ninja Theory maakte deze week middels Twitter de releasedatum bekend.

Deze is op 11 april, slechts een dikke week van ons verwijderd dus. Hellblade: Senua’s Sacrifice verschijnt enkel als digitale versie en is dus verkrijgbaar via de Nintendo Store. Het is de derde console waarop de game verschijnt. In 2017 verscheen deze al exclusief voor de PlayStation 4 om in 2018 ook te verschijnen voor de Xbox One. De titel gooide hoge ogen en wist veel succes te behalen. Ninja Theory heeft laten weten dat er niks nieuws is toegevoegd aan de versie voor de Switch, maar dat deze release aan Switch-bezitters ook de mogelijkheid biedt om het verhaal te ervaren.

Hellblade: Senua’s Sacrifice is een actiegame en wist met name hoge ogen te gooien vanwege de manier waarop het mentale aandoeningen weet weer te geven. Senua hoort stemmen en wanneer spelers met een koptelefoon op spelen, is het mogelijk om lichtelijk te ervaren hoe dit voelt. Dit alles wordt ingekleed in een jasje van Noorse mythologie en een goed verhaal.