Switch-versie FIFA 18 heeft geen The Journey, wel FUT

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Switch-versie FIFA 18 heeft geen The Journey, wel FUT

Electronic Arts heeft tijdens de E3 meer details gegeven over de exclusieve Switch-versie van FIFA 18, officieel bekend als EA Sports FIFA 18 on Nintendo Switch. De game krijgt veel van dezelfde modi als de console- en pc-versies.

Tijdens de EA Play 2017 presentatie van Electronic Arts werd bekend dat The Journey, de verhaalmodus uit FIFA 17, een sequel krijgt in FIFA 18. Deze modus is echter niet aanwezig op de Nintendo Switch-versie van de game. Buiten deze verhalende modus zijn de andere modi wel aanwezig.

Modi zoals Ultimate Team en Icons (de opvolger van de exclusieve Xbox-modus Legends) zullen volledig aanwezig zijn op de Nintendo Switch. Ook de Squad Building Challenges, Draft-modus, online en offline Seasons, Tournaments en een nieuwe modus genaamd Local Seasons zijn ook beschikbaar op de Switch.

De details over de nieuwe Local Seasons zijn nog schaars, maar zoals het er nu naar uitziet wordt dit over twee Switch-consoles gespeeld. Een soort co-op modus dus. Volgens Electronic Arts zal FIFA 18 voor de Nintendo Switch in 1080p draaien wanneer deze in de dock staat, terwijl een 720p resolutie zal worden aangehouden in de draagbare modus.