Switch-update voegt draadloze headset support toe

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Switch-update voegt draadloze headset support toe

Deze week heeft Nintendo een grote update uitgebracht voor de Nintendo Switch. Nintendo melde echter niet dat draadloze koptelefoon ondersteuning ook is toegevoegd.

Via Reddit is ontdekt dat de Switch nu ook (draadloze) hoofdtelefoons door middel van USB ondersteund, mits het systeem in de dock zit. Het proces is vrij simpel: de Nintendo console herkent automatisch dat een headset wordt gekoppeld door middel van een USB wireless adapter. De Switch zal vervolgens direct geluid naar de hoofdtelefoon uitzenden. Om het volume aan te passen kan de gebruiker de home-knop ingedrukt houden. Dit geeft vervolgens in het quick-menu, naast de standaard opties, een volumeregelaar weer die gebruikt kan worden.

Het nieuws werd vannacht ook bevestigd door GameSpot die de Sony PlayStation Gold Wireless headset heeft getest op de Nintendo Switch. De headset die bedoeld is voor PS4 en pc gebruik werkt ook op het hybride systeem van Nintendo als de headset’s USB wireless adapter in de dock zit.

De vraag is waarom de draadloze hoofdtelefoon ondersteuning niet door Nintendo is gepromoot. Alle andere grote updates staan namelijk wel geadverteerd in de patch notes.