Survarium één dag lang in open beta

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Survarium één dag lang in open beta

Ontwikkelaar Vostok Games zet zijn nieuwe free-to-play MMO-shooter Survarium op 25 april één dag lang in open bèta. De game zal voor iedereen te downloaden en te spelen zijn. Later dit jaar komt een langer durende bèta.

Vostok Games, dat voornamelijk uit oud-werknemers van Stalker-ontwikkelaar GSC Game World bestaat, bestempelt de dag als ‘Doors Open Day’, zo schrijft de ontwikkelaar op de Survarium-website. Gamers zullen 24 uur lang de game kunnen downloaden van de Survarium-website en hem online spelen. Voorlopig zal de game alleen nog maar PvP-combat bevatten, een PvE-mode is nog onderweg. Als de 24 uur voorbij zijn, zal de game weer in gesloten bèta verder gaan.

Hoewel Survarium gezien kan worden als een spirituele opvolger van de Stalker-games, verschilt er toch nog het een en ander. Niet alleen is Survarium free-to-play, maar ook qua verhaal zal de game anders zijn. De rechten voor de Stalker-franchise heeft de Oekraïense ontwikkelaar niet in handen. Echter, het post-apocalyptische decor, dat tekenend was voor de Stalker-games, is gewoon aanwezig. De uiteindelijke game moet ergens in de tweede helft van 2014 uitkomen, aldus Eurogamer.