Supermassive Games niet bezig met sequel Until Dawn

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Supermassive Games niet bezig met sequel Until Dawn

De PlayStation 4-exclusieve titel Until Dawn zorgde tijdens diens release vorig jaar voor lovende kritieken en werd zo goed verkocht dat ontwikkelaar Supermassive Games aangaf te denken aan een eventueel vervolg. Nu blijkt dat de studio daar toch niet mee bezig is.

De survival horror-game Until Dawn kwam vorig jaar augustus uit voor de PlayStation 4 en was meteen een groot succes. Enkele maanden daarna, in oktober om precies te zijn, gaf Supermassive Games aan dat het bedrijf zat te denken aan een sequel op de titel, hoewel er verder niks concreets benoemd werd. In een interview met GamesIndustry.biz gaf Pete Samuels, managing director van de studio, aan dat zij momenteel bezig zijn met nieuwe projecten en daardoor niet bezig zijn met Until Dawn 2. De exclusieve deal die het bedrijf destijds had met Sony is nu ook beëindigd, dus het werkt ook aan games die op diverse platforms uit kunnen komen.

We hebben een geweldige samenwerking gehad met Sony. We willen ook graag samen blijven werken met Sony aan een heleboel dingen. Daar ligt geen bezorgdheid of enig ander slecht gevoel. Het is een enorm belangrijke uitgever voor ons en ik hoop en verwacht dat ze dit ook zullen blijven. We willen graag de ervaring die wij kunnen bieden, de interactieve verhaalvertelling, of het nou horror is of niet, naar andere platforms brengen.

Voor de mensen die er op zitten te wachten, helaas zal er in ieder geval binnenkort geen vervolg van Until Dawn aankomen. Wel wordt duidelijk dat het bedrijf openstaat voor vergelijkbare games op verschillende platformen. Welke game er vervolgens uit zal komen, blijft natuurlijk de vraag, maar wanneer daar meer over duidelijk is, kun je dat lezen op Pixel Vault.