Supermassive Games komt met nieuwe VR-titel

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Supermassive Games komt met nieuwe VR-titel

Until Dawn-ontwikkelaar Supermassive Games zit blijkbaar niet stil. In augustus kondigde het al het eerste deel uit The Dark Pictures aan en nu komt het bedrijf met een nieuwe VR-titel. Deze heet Shattered State en verschijnt op een nog onbekende datum voor de VR van Android-toestellen.

In Shattered State kruip jij in de huid van de directeur van de National Intelligence Agency. Als de leider van deze organisatie lossen spelers een crisis op. Elke beslissing heeft invloed op het verhaal. Op deze manier kan een foute keuze negatief beslissen over het lot van je collega’s, de bevolking en dus de hele natie. Dat elke keuze invloed heeft op het verhaal hebben de makers gedaan om de herspeelbaarheid te bevorderen. Spelers kunnen namelijk tijdens elke sessie bewust andere keuzes maken en zo zien wat nu de beste keuze is.

Om deze titel te verwezenlijken werkt Supermassive samen met Google. Uitvoerend producent Simon Harris is erg blij met deze samenwerking. Hij zei er namelijk het volgende over:

“We are delighted to be partnering with Google to bring our acclaimed storytelling and production values to Daydream. This partnership has enabled us to create a game which we believe sets a new benchmark for mobile VR.”