Super Smash Bros. Ultimate is Nintendo’s snelst verkopende Europese consolegame

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Super Smash Bros. Ultimate is Nintendo’s snelst verkopende Europese consolegame

Super Smash Bros. Ultimate gaat als warme broodjes over de toonbank, zo laat Nintendo vandaag weten. Volgens de uitgever is de game nu Nintendo’s snelst verkopende consolegame op de Europese markt. Daarmee gaat de game onder andere The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Super Mario Odyssey voorbij.

In een persbericht laat Nintendo weten binnen de eerste dagen van de release van Super Smash Bros. Ultimate de Europese records voor de uitgever heeft verbroken. Hoewel er geen specifieke cijfers door Nintendo bekend zijn gemaakt, geeft het in het bericht aan dat het 30% meer verkocht dan Mario Kart Wii in de eerste drie dagen. Daarvan werden uiteindelijk meer dan 37 miljoen exemplaren wereldwijd verkocht.

Gamesindustry.biz laat aan de andere kant weten dat er in de Verenigde Staten sinds de release ruim 3 miljoen exemplaren zijn verkocht. Ook zou de Switch deze generatie momenteel de snelst verkopende console in de VS. Daarnaast doet ook de eShop goede zaken. In vergelijking tot 2017 zijn de verkopen in de digitale winkel van Nintendo met 105% gegroeid. Dit alles zou ervoor kunnen zorgen dat Nintendo de beste financiële cijfers haalt sinds 2011.

Benieuwd naar Super Smash Bros. Ultimate voor de Nintendo Switch? Onze volledige review lees je hier.