Super Mega Baseball krijgt een vervolg in 2017

archief
Twan Alofs op 20 januari 2020
Super Mega Baseball krijgt een vervolg in 2017

Eind 2014 verscheen de game Super Mega Baseball in eerste instantie exclusief voor de PlayStation 3 en PlayStation 4. Wegens succes werd de game ook uitgebracht voor de Xbox One, pc en zelfs de Nvidia Shield. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven. Vandaag kondigt ontwikkelaar en uitgever Metalhead Software Inc. aan dat er een deel 2 in de maak is.

Een harde releasedatum is er helaas nog niet te melden. Het nieuwste deel van de cartooneske honkbalserie verschijnt namelijk ergens in 2017. Wat de studio al wel heeft aangekondigd, zijn de veranderingen die de opvolger gaat krijgen. Al deze veranderingen zijn ontstaan vanuit de community. De ontwikkelaar geeft aan dat men serieus werk heeft gemaakt van alle feedback en dat dit de basis is geweest voor het vervolg. De studio hoopt hierdoor een nog completere en betere game af te leveren. Gelukkig zijn er een paar concrete voorbeelden gegeven van de veranderingen.

Allereerst zal de game er grafisch beter uit gaan zien. De karakters lijken iets realistischer en daarnaast zullen er nieuwe stadions worden toegevoegd. Verder zal de interface van de game in een moderner jasje gestoken worden. Naast deze toevoegingen zal er meer naar eigen smaak aan te passen zijn. Hierbij kun je denken aan logo’s, uniformen, teamnamen en het maken van eigen competities. De grootste vernieuwing van de game zal echter de multiplayer worden. Deze zal zowel coöperatief als tegen elkaar gespeeld kunnen worden. Deze keer kan dit niet alleen offline, maar ook online.

Super Mega Baseball 2 verschijnt dus in 2017 zowel voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.