Super Meat Boy mogelijk naar Wii U

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Super Meat Boy mogelijk naar Wii U

Super Meat Boy, de enorm moeilijke 2D platform game, kwam in 2010 uit voor de Xbox 360 en is sinds gisteren ook gratis te downloaden voor mensen met een PlayStation Plus account. Hoewel mensen met een Nintendo console buiten de boot lijken te vallen geeft ontwikkelaar Team Meat aan hen niet vergeten te zijn.

Super Meat Boy is een titel ontwikkeld en uitgegeven door Team Meat en is ondertussen alweer vijf jaar oud. Vanaf dinsdag 6 oktober 2015 is de titel ook te downloaden als onderdeel van de gratis games die elke maand beschikbaar zijn voor de leden van PlayStation Plus. In Super Meat Boy nemen spelers de rol aan van een kleine, donkerrode, en als een kubus gevormd personage genaamd Meat Boy. Het is zijn taak om zijn volledig onder het verband zittende en eveneens als een kubus gevormde vriendin ‘Bandage Girl’ te redden uit de handen van de slechte wetenschapper Dr. Fetus.

Met de re-release voor de PlayStation vond de ontwikkelaar het een gepast moment om even de tijd te nemen iedereen die mee heeft geholpen te bedanken op de officiële website van de titel. Helemaal onderaan het bedank bericht geeft Team Meat’s co-oprichter Tommy Refenes een statement voor mensen met een Wii U.

“Aan de fans die we momenteel nog steeds buitensluiten wil ik het volgende zeggen, ‘Wii haven’t forgotten about U’ (we zijn jullie niet vergeten).”

Met dit statement lijkt de ontwikkelaar aan te geven dat er mogelijk nog een release inzit van Super Meat Boy voor de Wii U. Of dit daadwerkelijk waar is en er een plekje komt op de console van Nintendo, zal enkel de tijd leren.