Super Mario Run brengt minder op dan Nintendo verwachtte

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Super Mario Run brengt minder op dan Nintendo verwachtte

In een interview met Asia Nikkei maakt de directeur van Nintendo, Tatsumi Kimishima, bekend dat Super Mario Run minder omzet behaalt dan het bedrijf verwacht had. Fire Emblem Heroes, dat met microtransacties werkt, brengt een stuk meer geld in het laatje van het Japanse bedrijf.

Kimishima maakt niet bekend hoeveel omzet er draait in beide mobiele games, maar duidelijk wordt wel dat Fire Emblem Heroes op dit moment een stuk succesvoller is. Het bedrijf weet ook wel waarom er duidelijke verschillen zijn: dat zou te maken hebben met het verschil in het betalingssysteem. Bij Super Mario Run moet je namelijk na het spelen van een aantal proeflevels meteen een bedrag van €9.99 neertellen, mocht je verder willen spelen. In Fire Emblem Heroes kunnen mensen geld spenderen in de vorm van microtransacties met bedragen die tussen de €2 en €75,-

Wel maakt Kimishima meteen duidelijk dat hoewel de microtransacties duidelijk zorgen voor meer geld, Nintendo de voorkeur aan het betalingssysteem van Super Mario Run geeft.

Super Mario Run kwam midden december uit voor iOS en is sinds deze week ook verkrijgbaar voor Android. Fire Emblem Heroes kreeg vorige maand een simultane release op zowel iOS als Android.