Super Mario Maker meer dan miljoen keer verkocht

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Super Mario Maker meer dan miljoen keer verkocht

Super Mario Maker, de nieuwste Mario-game, is wereldwijd al meer dan een miljoen keer over de toonbank gegaan. Dat maakte Nintendo bekend op zijn Amerikaanse Twitter-account.

Super Mario Maker verscheen op 11 september exclusief voor de Wii U en is naast een unieke game ook een viering van 30 jaar Mario. Dat blijkt in de smaak te vallen, want in nog geen drie weken tijd is de game meer dan een miljoen keer verkocht. Daarmee is het de 32e Mario-game die meer dan een miljoen keer over de toonbank is gegaan. Een prestatie die weinig andere series achter hun naam kunnen zetten.

Daarnaast maakte Nintendo een aantal feitjes over de game zelf bekend. Zo zijn er ondertussen 2,2 miljoen levels gemaakt door spelers. Dat kan betekenen dat iedere speler een of twee levels heeft gemaakt, of dat een kleiner aantal gamers er veel meer hebben gemaakt. De levels die er zijn worden meer dan genoeg gespeeld: bijna 75 miljoen keer.

De mijlpaal van een miljoen is na drie weken bereikt, maar de verwachting is dat dit aantal de komende periode blijft groeien. Vooral met de feestdagen in aantocht zal de game een veelgevraagd cadeau zijn voor onder de kerstboom.