Super Mario Maker meer dan 3,5 miljoen keer verkocht

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Super Mario Maker meer dan 3,5 miljoen keer verkocht

Vorig jaar september kwam Super Mario Maker uit voor de Wii U en bood fans van de Mario-franchise de kans om zelf levels te creëren en die van anderen te spelen. Vandaag maakte Nintendo door middel van een tweet enkele cijfers over de game bekend, waaronder de verkoopcijfers die duidelijk maken dat de titel al 3,5 miljoen keer verkocht is.

Super Mario Maker leek vanaf de release al een groot succes te zijn en zorgde zelfs voor een flinke stijging in het aantal verkochte Wii U’s. In de game kunnen spelers, en met name fans van de Mario-games, al hun creatieve vrijheid kwijt in het bouwen van levels. Om hierbij te helpen heb je de beschikking over diverse voorwerpen uit games uit de franchise, namelijk Super Mario Bros., Super Mario Bros. 3, Super Mario World en New Super Mario Bros. U. Daarnaast kun je natuurlijk online de levels spelen die andere mensen gemaakt hebben.

In een tweet maakte Nintendo een aantal cijfers over de game bekend. Naast de verkoopcijfers, wat dus iets meer dan 3,5 miljoen is op het moment, gaven zij ook aan dat er ondertussen 7,2 miljoen levels te spelen zijn en alle levels bij elkaar al 600 miljoen keer gespeeld zijn. De cijfers liegen er dus niet om: onze rood-blauw geklede loodgieter is nog steeds razend populair.