Super Mario Maker 2 verschijnt eind juni

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Super Mario Maker 2 verschijnt eind juni

Op 13 februari kondigde Nintendo Super Mario Maker 2 aan. Toen liet de studio weten dat dit vervolg ergens in juni in de rekken ligt. Deze datum werd donderdag iets concreter, want het Japanse bedrijf onthulde dat de game verschijnt op 28 juni.

In Super Mario Maker 2 maken spelers opnieuw hun eigen levels voor de Italiaanse loodgieter en zijn vrienden. Omdat het hier over een vervolg gaat, bevat de titel een aantal nieuwe dingen. Zo is het nu mogelijk om hellingen te maken en daarnaast nieuwe tools, voorwerpen en functies te gebruiken.

Bij de lancering krijgt deze titel ook een gelimiteerde editie. Naast de game bevat deze bundel een jaarabonnement van Nintendo Switch Online. Zij die daarnaast Super Mario Maker 2 bij de lancering fysiek kopen, krijgen er een thematische stylus bij. Snel zijn is wel de boodschap, want de oplage is beperkt. Iedereen die de titel liever digitaal aanschaft, kan deze binnenkort digitaal vooruitbestellen. Wanneer spelers dit doen krijgen ze bij de gewone en de speciale versie van de game ook een Nintendo Switch Online lidmaatschap. Verder komen deze personen ook in aanmerking voor de stylus.

De originele Super Mario Maker verscheen op 11 september 2015 voor de Wii U. Op 29 juni 2018 kwam daar nog een platform bij, want toen verscheen de titel voor de 3DS.