Super Mario Bros gaat voor 30.000 dollar over de toonbank

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Super Mario Bros gaat voor 30.000 dollar over de toonbank

Iedereen die een NES op zolder heeft liggen, heeft daar ook een kopie van Super Mario Bros in de buurt rondzwerven. Echt zeldzaam is de game dus niet, maar toch was iemand bereid 30.000 dollar voor een zeer specifieke versie van de game neer te tellen.

Super Mario Bros kwam uit in 1985 (1987 voor Europeanen) en is meer dan 40 miljoen keer verkocht. De game kom je dan ook met regelmaat tegen op rommelmarkten, zolders en andere plekken waar mensen oude rommel dumpen. Het exemplaar dat nu verkocht is voor 30.000 dollar is echter in een bijzonder goede staat en heeft een zeer zeldzame verpakking. Het gaat om een versie van de game die in een doosje zit dat makkelijk in de winkel opgehangen kon worden. Van deze variant zijn er naar schatting nog een dozijn in omloop, wat het een collector’s item maakt.

Daarnaast heeft de eigenaar de game zorgvuldig bewaard en is het doosje nog in zeer goede staat. De game is nog verpakt in het originele plastic, waardoor de doos onbeschadigd is. De verkoper is de CEO van een retrogamewinkel in Amerika en kreeg het exemplaar van Super Mario Bros ooit bij een bulkaankoop. Wie die koper is, is niet bekend.