Super Mario Bros.-film in de maak

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Super Mario Bros.-film in de maak

Een jaar geleden vingen we de eerste geruchten op over een film rondom onze favoriete loodgieter. Nu heeft producent Chris Meledandri meer losgelaten over de Super Mario Bros.-film. Universal Pictures en Illumination Entertainment nemen de film onder hun hoede. 

In 1981 maakten we voor het eerst kennis met de Italiaanse loodgieter Mario. Inmiddels heeft ontwikkelaar Nintendo honderden videogames rondom het personage uitgebracht en is het de succesvolste gamereeks ooit. Dat er uiteindelijk een film rondom Mario werd gemaakt was niet zo vreemd. In 1993 werd de loodgieter voor het eerst naar het witte doek gebracht. Echter flopte deze live-action-film zo hard dat Nintendo jarenlang geen nieuwe films wilde maken.

Chris Meledandri, die onder andere betrokken was bij Despicable Me en The Secret Life of Pets, zegt in een interview met Variety dat hij blij is dat de film destijds flopte. Door het floppen van de film wordt het spannender om een nieuwe film te produceren, maar kan de producent het personage ook goed tot zijn recht laten komen. Om dit te laten slagen heeft Meledandri Shigeru Miyamoto betrokken bij het project. Miyamoto is de designer en producent van de Super Mario-games.

Meledandri geeft ook aan dat de film nu de prioriteit is voor Illumination Entertainment en dat de film in 2022 in de bioscopen moet verschijnen.