Sunset Overdrive draait op 900p met 30 fps

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sunset Overdrive draait op 900p met 30 fps

Sunset Overdrive, de komende exclusive van de Xbox One, draait volgens ontwikkelaar Insomniac Games op 900p met 30 fps. Het gaat hierbij dus om een resolutie van 1600 x 900 met 30 frames per seconde.

Insomniac zegt op het vlak van graphics in te moeten leveren, omdat de open wereld van Sunset Overdrive behoorlijk omvangrijk is. Het schijnt zelfs de grootste game te worden die Insomniac ooit heeft gemaakt.

Volgens Ted Price, CEO van Insomniac, moet de engine van Sunset Overdrive daarnaast een hoop vijanden tegelijk op je scherm te toveren. “Dit is een game waarin er veel gebeurt op je scherm en daarom kozen voor een resolutie van 900p. Ook konden we zo gaan voor meer details, meer actie en een grotere stad waar de speler in rond kan dwalen. Als je iets ziet in de omgevingen van Sunset Overdrive, dan kun je er ook daadwerkelijk heen,” aldus Price in een interview met IGN.

Een resolutie van 1600 x 900 met 30 frames per seconde is behoorlijk wat lager dan de ‘beloofde’ next-gen standaard van 1920 x 1080 met 60 frames per seconde. We zien steeds vaker dat ontwikkelaars toch besluiten voor minder pracht en praal te gaan vanwege de technische beperkingen van consoles.