Sunless Skies komt uit op 31 januari

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sunless Skies komt uit op 31 januari

Avonturen-game Sunless Skies heeft een officiële releasedatum gekregen van ontwikkelaar Failbetter Games. De game moet naar verwachting op 31 januari 2019 uitkomen. Het gaat om een top-down avonturen-game die tevens de opvolger van Sunless Sea is.

Sunless Skies moest afgelopen mei al gelanceerd worden, nadat het vorig jaar in Early Access ging. Maar doordat het bedrijf enkele mensen moest ontslaan werd de volledige release van de game uitgesteld. Nu komt de avonturen-game volgend jaar dus alsnog op de markt. Het uitstel heeft echter wel een voordeel gehad, want er zijn verschillende nieuwe gebieden toegevoegd. Ook is het gevechtssysteem onder handen genomen.

De game zet de speler in de bestuurdersstoel van een stoomlocomotief die langs allerlei sterren en planeten reist. Daar kunnen voorzieningen ingeslagen worden om vervolgens weer door te reizen. Ondertussen ontmoet de speler allerlei verschillende soorten personages die meer uitleggen over de wereld waarin Sunless Skies zich afspeelt.

Zoals in Sunless Sea, is ook in deze game vanuit een top-down perspectief vol met gevechten om te overleven. Er zijn vele materialen te verzamelen en verhalen voor de speler om zich in te verdiepen. Sunless Skies is al in Early Access op Steam te verkrijgen en krijgt dus een officiële release op 31 januari.