Subnautica-ontwikkelaar ontslaat teamlid na ongepaste tweets

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Subnautica-ontwikkelaar ontslaat teamlid na ongepaste tweets

Het is niet de eerste keer dat iemand uit de gamesindustrie hatelijke berichten op Twitter plaatst en waarschijnlijk ook niet de laatste keer. Bij studio Unknown Worlds is er in ieder geval geen ruimte voor dit soort negativiteit, want daar is deze week een medewerker ontslagen vanwege nare uitlatingen op Twitter.

De aanleiding voor het ontslag was een tweet van Subnautica-designer en -regisseur Charlie Cleveland, waarin hij zijn volgers vroeg of ze liever de optie hadden om als vrouw te spelen of dat Unknown World beter aan de core game kon werken. Kort daarna verwijderde hij de onhandig geformuleerde tweet, gevolgd door een bericht met zijn excuses. Het was dan ook niet zijn tweet, maar de reactie van sound desginer Chylinski op deze tweet die het balletje deed rollen.

Chylinski reageerde op de tweet van Cleveland met:

Door deze tweet hebben enkele fans van Subnautica de Twitterfeed van Chylinski nader onderzocht. Hierduit bleek dat hij vaker hatelijke tweets verspreide. Zo is hij van mening dat mensen uit derdewereldlanden een lager IQ hebben en dat immigratie uit deze landen voor meer criminaliteit zorgt. Ook reageerde hij met nare opmerkingen op een genderdiversiteitspoll van YouTube en prijst hij kolonialisme.

Gisteren liet Chylinski op Twitter weten dat hij ontslagen is. Charlie Cleveland heeft tegenover Kotaku laten weten dat ze inderdaad een teamlid hebben moeten ontslaan, vanwege zijn zeer ongepaste opmerkingen.

Subnautica kwam uit op 23 januari voor pc. Onze review lees je hier.