Suarez ook in FIFA 15 geschorst

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Suarez ook in FIFA 15 geschorst

In een geval waar een game wel bijzonder waarheidsgetrouw is, lijkt de Uruguayaanse speler Luis Suarez ook in FIFA 15 geschorst. Hij zal net als in het echt, in de game alleen maar exhibitie- en oefenwedstrijden kunnen spelen voor Barcelona tot zijn schorsing is verlopen.

Het naar alle waarschijnlijkheid meest spraakmakende moment van de FIFA Wereldcup 2014 heeft niet alleen in de echte wereld een staartje gekregen, maar ook in de virtuele wereld. Luis Suarez was bestraft door de FIFA vanwege het bijten van een speler en mag tot 26 oktober geen officiële wedstrijden meer spelen voor zijn land Uruguay, of voor de club waar hij momenteel voetbalt, FC Barcelona. Deze lijn is zelfs doorgetrokken in EA’s FIFA 15.

Wanneer je in de ingame transfermarkt zijn naam op zal zoeken, zal je geen resultaten krijgen, ondanks dat hij wel in de game zit. Wanneer je ervoor kiest om met FC Barcelona te gaan voetballen in een competitie, zal je een berichtje krijgen van de CEO van FC Barcelona met de notitie dat Luis Suarez tot 26 oktober niet beschikbaar zal zijn voor de opstelling vanwege een schorsing, waardoor je het zonder de beruchte spits zal moeten doen.