Studio Surgeon Simulator krijgt investering van $10 miljoen

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Studio Surgeon Simulator krijgt investering van $10 miljoen

Kleine studios worden groot. Zeker wanneer je gamers met jouw game een chirurg laat zijn, blijkt dat snel te gaan. Bossa Studios kan in ieder geval weer even vooruit en verder werken aan nieuwe projecten na een stevige investering van Atomico in Surgeon Simulator.

Bossa Studios maakte naam in de gamesindustrie met hun game Surgeon Simulator, waarin je onhandig een patiënt moet opereren. De studio heeft nu een investering van $10 miljoen gekregen voor hun nieuwe projecten, van de investeringsfirma Atomico. Bossa Studios wil met het geld flink gaan uitbreiden en nieuw talent aantrekken.

Daarnaast kan het geld worden gebruikt voor de aankomende MMO Worlds Adrift. In de game verken je een grote wereld van versplinterde eilanden per luchtschip. Wanneer de game uitkomt is nog niet bekend, maar het is nu al beschikbaar op Steam via early access.

Mattias Ljungman van Atomico liet aan gamesindustry.biz weten dat hun investering in een gamestudio een logische stap is, aangezien de industrie goed is voor $100 miljard omzet per jaar en nog altijd groeit. Daar willen ze bij Atomico graag ook van profiteren en natuurlijk zorgen dat Bossa Studio’s vooruit kan met hun projecten.