Studio Murdered: Soul Suspect sluit zijn deuren

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Studio Murdered: Soul Suspect sluit zijn deuren

De studio achter het recente Murdered: Soul Suspect, Airtight Games, sluit zijn deuren. De studio verkoopt de gehele inboedel van het kantoor en heeft via Twitter familie, vrienden, fans en medewerkers bedankt.

Ondanks dat er niet letterlijk door de studio wordt gemeld dat ze sluiten, spreken de berichten op Twitter van afgelopen woensdag boekdelen. In de tweets worden vrienden, fans en familie bedankt, net als de medewerkers die de afgelopen tien jaar aan games hebben gewerkt voor de studio. Naast Murdered: Soul Suspect was de studio namelijk ook verantwoordelijk voor Quantum Conundrum en Dark Void.

De eerste geruchten dat de studio ging sluiten staken afgelopen dinsdag al de kop op. Volgens Geekwire hadden redacteuren van de site voor de deuren van de studio gestaan, enkel om hier een bord aan te treffen waarop de sluiting werd aangekondigd. Ook was te lezen dat de inboedel van de studio verkocht zou worden. Het is overigens niet de eerste keer dat Airtight in het nieuws kwam: in april ontsloeg de studio al veertien medewerkers. Volgens president van de studio Jim Deal had dit echter te maken met de ontwikkelcyclus. Het is namelijk vrij normaal dat studio’s medewerkers laten gaan zodra een project nagenoeg is afgerond.