Studio achter Killer Instinct kondigt Extinction aan

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Studio achter Killer Instinct kondigt Extinction aan

Ontwikkelaar Iron Galaxy heeft de nieuwe actiegame Extinction aangekondigd. De ontwikkelaar achter onder andere Killer Instinct werkt samen met uitgever Maximum Games om de titel naar pc, PlayStation 4 en Xbox One te brengen.

Iron Galaxy heeft de game vandaag met een trailer aangekondigd. In de titel kruip je in de huid van Avil, een soldaat bekend als een Sentinel. Zijn taak: de mensheid verdedigen tegenover de Ravenii, torenhoge ogers en andere monsters. Daarbij lijkt de game geïnspireerd te zijn op de populaire manga- en animeserie Attack on Titan.

https://www.youtube.com/watch?v=4MeKmhq4mgI

De game zal naast een verhaalmodus ook een online modus bevatten waarin spelers zelf de slagvelden maken en andere spelers uitdagen om de beste score te halen. Ook zal er een survivalmodus zijn waarin spelers het zo lang mogelijk moeten volhouden tegen een oneindige golf aan vijanden.

Volgens game director Kraig Kujawa kunnen spelers “snelle, vloeiende en meedogenloze” gameplay verwachten. Volgens Derek Neal van Maximum Games zal “geen enkele ervaring hetzelfde zijn omdat de landschappen en gevechtssituaties iedere keer anders zullen zijn”.

De game zal op de E3 te zien zijn, maar enkel achter gesloten deuren. Naar verwachting moet de game in het eerste kwartaal van 2018 in de winkels liggen voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.