Studio achter Dead Rising ontslaat groot deel personeel

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Studio achter Dead Rising ontslaat groot deel personeel

Het is geen fijne week bij Capcom Vancouver. Er is bekend geworden dat een grote ontslaggolf gaande is bij de studio en er een hoop mensen naar huis zijn gestuurd. Volgens geruchten komt dit door het cancelen van een nog onaangekondigde game, al is het niet duidelijk of dit om een nieuwe Dead Rising-titel gaat.

Capcom Vancouver is met name bekend van de Dead Rising-games en is mogelijk bezig aan een nieuw deel. Volgens de studio hebben de ontslagen geen invloed op het voortzetten van deze game. Volgens een woordvoerder heeft de reorganisatie inlvloed op 30% van het bedrijf. Of dit ook een derde van het personeel is, is niet duidelijk. Wel hebben een groot aantal medewerkers moeten vertrekken.

Tegenover GameSpot heeft Capcom laten weten dat ze de huidige Dead Rising-serie blijven ondersteunen, maar er wordt niets gezegd over een nieuwe titel in de serie. De vorige Dead Rising stamt alweer uit 2016.

“The team is continuing to work hard to support the recent release of Puzzle Fighter for mobile and is dedicated to its flagship Dead Rising series,”

Bij Capcom Vancouver werken volgens LinkedIn momenteel 250 mensen. Een anonieme bron heeft tegenover Kotaku laten weten dat er rond de 50 mensen zijn ontslagen, maar dit is niet bevestigd.