Studio 343 kijkt naar Halo 6 en verder

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Studio 343 kijkt naar Halo 6 en verder

Fans moeten nog even wachten op de release van Halo 5, maar ontwikkelaar 343 heeft laten weten al bezig te zijn met het vervolg: Halo 6. Frank O’Conner, die bij de studio verantwoordelijk is voor de Halo-franchise, heeft gezegd dat er wordt gewerkt aan de planning voor de titel en dat ook de eerste woorden over het verhaal al op papier zijn gezet.

“We weten op dit moment wel zo’n beetje wat er in de volgende game gaat gebeuren”, zei O’Conner in een Halo-tijdschrift dat binnenkort verschijnt. Hij spreekt over een ‘luxepositie’, omdat de studio voorheen nog niet zo ver vooruit kon plannen. De site GamesRadar citeert:

“We weten op hoog niveau wat er in de komende, laten we zeggen, tien jaar gebeurt. Maar om op zo’n manier ook al te weten wat er in de volgende game gebeurt, dat geeft mij een goed gevoel.”

Volgens Bonnie Ross, de baas van 343, wordt het verhaal voor de komende twintig jaar vastgelegd. “Je hebt een episch sciencefiction-universum en we kunnen met het verhaal meerdere kanten op. Alle stukjes liggen er, het canvas ligt klaar voor ons om beschilderd te worden.” O’Conner voegde hieraan toe dat het verhaal niet in steen gegrift staat. Tijdens de ontwikkeling kan het nog worden aangepast, maar “we weten wel wat er uiteindelijk met Master Chief gebeurt”.