Street Fighter V zal geen on-disc DLC bevatten

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Street Fighter V zal geen on-disc DLC bevatten

Street Fighter V zal absoluut geen on-disc DLC bevatten, dat is tenminste als we uitgever Capcom op hun woord mogen geloven. Alle DLC zal achteraf digitaal verkregen moeten worden, aldus Matt Dahlgrenn tijdens de Tokyo Game Show.

Hoewel het allemaal best logisch lijkt, is het bij Street Figher X Tekken wel gebleken dat DLC achteraf verkregen dient te worden. Nadat in 2012 Capcom in verlegenheid werd gebracht toen bleek dat verscheidene DLC al op de disc stond en door glitches beschikbaar kwamen, lijkt de uitgever van deze fout te hebben geleerd. Volgens hen zal er dan ook geen ‘verborgen content’ op de disc staan, en zal de DLC daadwerkelijk digitaal binnengehaald moeten worden.

Tot op heden is er weinig bekend over DLC voor de game, op een alternatief kostuum voor Ryu na, welke te verkrijgen is wanneer je de game pre-ordert. Wel liet Capcom al weten dat, wanneer de tijd er rijp voor is, het rooster uitgebreid kan worden met een in-game valuta, welke verdient kan worden door de game te spelen. Voor een ieder die tegen die tijd het geduld niet op kan brengen kan men ook met Premium valuta DLC unlocken, maar daar staat dan wel weer een betaling tegenover.