Street Fighter V wel/niet ‘pay to win’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Street Fighter V wel/niet ‘pay to win’

Er is wat controversie ontstaan nadat er wat plannen waren verteld voor Street Fighter V. De president van Capcom wilde dat nieuwe spelers een grotere kans zou krijgen tegenover ervaren spelers. Zijn idee was voor spelers om extra te betalen voor wat voordelen. Producer Yoshinori Ono claimde dat dit niet waar is.

De laatste update voor Street Fighter IV is verkrijgbaar en daarmee wordt er gelijk gedacht over wat we kunnen verwachten in Street Fighter V. Wat fans in ieder geval niet willen is een zogeheten “pay to win” systeem. Het zou betekenen dat mensen die meer geld uitgeven, meer kans hebben om te winnen. Toch bleek dat even aan de orde. Haruhiro Tsujimoto, president van Capcom, vertelde in een Japans interview dat hij erover na zat te denken om minder ervaren spelers een duwtje in de rug te geven tegenover ervaren spelers.

“In de volgende  game  willen we een systeem waarin spelers die de game voor de eerste keer spelen niet gelijk vernietigd worden wanneer ze het opnemen tegen ervaren spelers. We dachten aan een systeem waarin spelers een voordeel krijgen als ze meer betalen.”

Dit schoot bij Street Fighter-fans in het verkeerde keelgat. Yoshinori Ono, de producer van de Street Fighter licentie kalmeerde de fans via Twitter: “het SFV nieuws over een pay to win model is niet correct en is niet iets wat we plannen. Sorry voor de verwarring, we zijn nog in de beginfases en zullen in de toekomst meer laten weten”.