Street Fighter V mede-ontwikkeld door Dimps

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Street Fighter V mede-ontwikkeld door Dimps

Het vijfde (genummerde) deel in de legendarische Street Fighter-serie wordt mogelijk net zoals dat bij deel vier het geval was, mede-ontwikkeld door Capcom’s zusterstudio Dimps. Street Fighter’s producent Yoshinori Ono Twitterde over vacatures vanwege een nieuwe fighting-game die in de maak is.

Tijdens de ontwikkeling van Street Fighter 4 werd er de hulp ingeschakeld van Dimps. Een Japanse studio die voornamelijk bestaat uit ex-Capcom medewerkers (waaronder een stel sleutelfiguren voor het succes van Street Fighter 2) die nog een nauwe band met hun vorige werkgever over hebben gehouden. Met de komst van Street Fighter 5 lijkt een nieuwe samenwerking meer dan logisch, zeker nu dat Street Fighter’s producer aangegeven heeft dat de studio op zoek is naar meer mensen voor het ontwikkelen van een nieuwe fighting-game.

Het is uiteraard maar gissen; een nieuwe fighting-game hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het om een nieuwe Street Fighter gaat, ware het niet dat meerdere belangrijke koppen bij Capcom al hebben aangegeven dat Street Fighter 5 in een zeer vroege staat van ontwikkeling is. Capcom heeft veel meer fighting-games in de stal, maar zijn minder populair gebleken: zelfs een geplande nieuwe Darkstalkers-game ging niet door omdat de heruitgave van Darkstalkers op Xbox Live en PSN niet goed genoeg verkocht.